Пиле с броколи, сметана и кашкавал
Пилешки хапки в сметанов сос със зеленчуци и яйца под кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 400 г пилешко филе (пилешки гърди - дебели)
- 1/2 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен сладък пипер
- щипка лют пипер по желание
- 2 скилидки чесън
- 300 г броколи
- 3 яйца
- 1 малка купичка заквасена сметана (125 мл)
- сол, пипер и чесън (може и сух) за овкусяване на заливката
- 200 г чери домати или други дребни домати
- 100 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене по избор
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на кубчета - по-дебели и сочни - с големината на хапка. Прехвърлете в купа.
2. Поръсете със сол и пипер, добавете намачкан чесън и лют пипер по желание и разбъркайте хубаво.
3. Прехвърлете месото в малка тава, терин или две индивидуални купички. Ако искате да се наядете стабилно и до пръсване, можете да броите това количество за една голяма порция. Но пък сервирано със свежа салата ястието ще нахрани двама души без да им дотежава.
4. Разделете броколите на съцветия и измийте. Подредете между пилешките хапки.
5. Разбийте яйцата в купа с тел. Добавете заквасената сметана, сол и пипер на вкус и още подправки по желанние. Разбийте много добре до абсолютна гладкост. С получения крем залейте месото.
6. Забодете най-отгоре разполовени дребни домати и вкарайте във фурната, предварително загрята на 180 градуса. Печете 20 минути.
7. Извадете, поръсете с рендосан кашкавал и допечете за още 10-тина минути.
Източник: YouTube/Кондитер. Iulia Portugalia.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ