Пиле резала по индийски
Пиле с извара, масло и стафиди.
Необходими продукти:
- 600 г пиле
- 200 г извара или кисело мляко
- 6 средни глави лук
- 2 чаени лъжички паста от чесън и джинджифил
- 4 зелени кардамона
- 2 пръчици канела
- 4 карамфила
- 8 зрънца черен пипер
- 6 разполовени зелени люти чушки
- 125 г индийско масло-гий (потърсете го в магазини за индийски хранителни продукти или го заменете с обикновено масло)
- 1 чаена лъжичка захар
- 20 г стафиди
- сол
Начин на приготвяне:
1. Намажете парчетата месо с паста от счукан чесън и джинджифил и ги оставете 1 час.
2. Нарежете лука на дебели кръгли резени.
3. Разбийте изварата с 2 чаени лъжички вода и добавете лучените кръгове.
4. Загрейте гии в тиган с тежко дъно. Добавете целите подправки, освен зелените люти чушки. Сложете и пилешкото и пържете около 5 минути.
5. Добавете лука и излейте половин чаша вода. Оставете да заври и овкусете със сол и захар.
6. Намалете огъня, покрийте тигана и оставете да къкри докато пилето омекне.
7. Добавете стафидите и зелените чушки и оставете още 2-3 минути, докато се раздели гиито.
8. Сервирайте горещо с хляб парата или бял ориз.
Ако не обичате прекалено сладко, можете да пропуснете стафидите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ