Пиле по средиземноморски
Пиле с патладжан, тиквички и домати.
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета
- 1/2 патладжан, нарязан на кубчета от по 3 см
- 1/2 червена чушка и 1/2 оранжева чушка, нарязани на кубчета от по 3 см
- 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
- 1 тиквичка, нарязана на кубчета от по 3 см
- шепа босилек
- стръкове розмарин, разполовени
- 150 мл сос от сушени домати с босилек
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Подсушете бутчетата с кухненска хартия и ги овкусете щедро със сол и прясно смлян черен пипер.
2. Сложете всички зеленчуци в купа и ги разбъркайте с около 100 мл от доматения сос. Разпределете всичко това в тавичка за печене.
3. Смесете пилето с останалия доматен сос и сложете върху зеленчуците. Сложете по 1/2 стръкче розмарин във всяко бутче.
4. Покрийте тавата с найлоново фолио и оставете всичко да се маринова в хладилника за около 30 мин. Междувременно загрейте фурната на около 190ºС.
5. Сложете ястието във фурната и печете 30 - 40 мин., като обърнете поне веднъж зеленчуците по време на печенето и ги полеете със соса от тавичката.
6. Извадете стръковете розмарин и поднесете с хляб или върху канапе от кус-кус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ