Пиле върху бирена кутийка на грил
Пияно пиле, пълнено с... бирена кутийка.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле (почистено и измито)
- кутийка бира (светла)
- няколко с.л. светло зеленчуково олио
- сол и пипер
За овкусяване:
- сухи подправки по избор
или:
- мисо
- соев сос
- кафява захар
- корейски едро смлян червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Запалете барбекюто, като освободите една част в центъра от въглища.
2. Измийте пилето и го подсушете.
3. Втрийте сол и пипер по цялата му вътрешна и външна част.
4. Отворете кутийката бира.
5. Оставете само половината съдържание и пъхнете металната кутийка с отвора нагоре в пилето.
6. Използвайте кутийката като основа, върху която да стои изправено пилето на барбекюто.
7. Намажете пилето с олио и втрийте подправките.
8. Сложете върху барбекюто в средата, където няма въглища, покрийте с капака и печете около 1 ч. 20 мин.
9. Температурата трябва да е около 82ºС.
10. Свалете от барбекюто, отстранете кутийката бира и оставете пилето да престои 10 мин. преди да го нарежете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ