Регистрация

Пикантно пържено тофу по тайландски

Пикантно пържено тофу по тайландски
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2860

Тофу на тиган с кайма и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 блокче твърдо тофу, нарязано на хапки
  • олио за пържене на маслена баня
  • 100 г свинска кайма
  • 1 стрък лимонова трева, нарязан фино
  • 1 ч.л. нарязано чили или щипка едро смлян чили пипер

За овкусяване:

  • 2 с.л. сок от лайм
  • 1 с.л. захар
  • 200 мл вода или бульон

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олио за пържене на маслена баня и изпържете тофуто до златисто-кафяво. Сложете в чиния и заделете.

2. Сгорещете олио и сотирайте останалите необходими продукти, докато усетите аромата им.

3. Добавете свинската кайма, разбъркайте хубаво и сложете продуктите за овкусяване и оставете да заври.

4. Върнете изпърженото тофу в тигана и разбъркайте хубаво.

5. Поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта