Пикантни миди с лук и магданоз
Пикантни миди с лют чеснов сос.
Необходими продукти:
- 20 малки миди
- 2 с.л. зехтин extra virgin
- малко масло
- 1 малка глава лук, нарязан на филийки
- 1 прясно чили, нарязано
- 1 ч.л. едро смлян червен пипер
- 2 големи скилидки чесън, фино нарязан
- ½ ч.ч. вода
- ½ ч.ч. вермут
- шепа пресен магданоз с плоски листа, нарязан
- шепа пресен кубински риган, нарязан
Начин на приготвяне:
1. Накиснете мидите в студена подсолена вода за 1 час в хладилника, за да излезе пясъкът. Отцедете и оставете в хладилника до готвене.
2. Сгорещете зехтин и масло в голяма тенджера и изпържете лука до леко златисто. Прибавете чилито, едро смления червен пипер и чесъна и разбъркайте докато си пуснат аромата. Прибавете водата и мидите и покрийте с капака, докато мидите се отворят. Свалете капака и налейте вермута и сложете пресните подправки. Гответе на слаб огън още няколко минути, докато се изпари течността. Поднесете веднага с няколко филийки прясно изпечен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ