Регистрация

Пикантна супа с карфиол

Пикантна супа с карфиол
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 2400

Супа без месо, гарнирана със сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¼ ч. ч. зехтин
  • ½ глава червен лук, настърган
  • ½ ч. ч. моркови, обелени и нарязани
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. кориандър
  • 1 ч. л. лют червен пипер
  • ½ ч. л. куркума
  • ¼ ч. л. лют червен пипер на люспи
  • 1 пушена люта чушка (по желание)
  • сол и черен пипер
  • ½ ч. ч. нарязан магданоз
  • 1 голяма глава карфиол, почистен и нарязан (около 6 чаши)
  • 4 ч. ч. бульон
  • 2 чаши вода
  • заквасена сметана за гарниране (или печена червена чушка, нарязана на ивички, плюс бяло сирене)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олио в тиган на средно силен котлон и запържете в него лука, морковите, кимиона, кориандъра, лютия пипер, куркумата, лютия пипер на люспи и солта и пипера.

2. Когато зеленчуците омекнат, добавете магданоза, лютата чушка, карфиола, бульона и водата.

3. Когато сместа кипне, разбъркайте, намалете котлона и оставете да къкри 30 минути докато карфиола омекне.

4. Прехвърлете супата в блендер (може би след като малко се поохлади), пасирайте и върнете в тенджерата да поври докато стане време за сервиране.

5. Прибавете заквасената сметана или гарнирайте по ваш вкус.

Бележка: Рецепта за домашна заквасена сметана – 1 ч. ч. пълномаслена сметана и 2 с. л. мътеница/закваска (пълномаслена) - разбъркайте и поставете в стъклен буркан. Затворете буркана и оставете на стайна температура (21 С) за 8-24 часа. Трябва да получите гъста заквасена сметана. Ако температурата в стаята е под 21 С, процесът ще отнеме до 36 часа, за да може бактериите да си свършат работата. Така приготвената заквасена сметана можете да запазите в хладилника до 10 дни.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта