Регистрация

Печено пиле с бекон

Печено пиле с бекон
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4024

Пиленце, обвито в прасенце - страхотно вълчо мезе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи пилешки бутчета
  • 4 резена бекон с тлъстина
  • 3 скилидки чесън, счукани необелени
  • 2 резена лимон

Начин на приготвяне:

1. Сложете резен бекон върху пилето.

2. Увийте с резен бекон с тлъстина леко стегнато, така че страната с тлъстината на бекона да остане отвън.

3. Затъкнете бекона така, че пилето да не се вижда.

4. Сложете увитото пиле в огнеупорен съд.

5. Разпръснете чесън наоколо.

6. Печете пилето в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15 минути.

7. Намалете температурата на 170 градуса и печете още 40 минути или докато е напълно готово.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 88
  2. 5
  3. ?
  4. омо
  5. 8
  6. italia
  7. С
  8. 808
  9. !
  10. пилешк

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта