Печено брюкселско зеле
Брюкселско зеле със сирене на фурна.
Необходими продукти:
- 750 г брюкселско зеле с подрязани краища (ако желаете, можете да разполовите брюкселското зеле)
- 3 с.л. зехтин
- ½ ч.л. сол
- ½ току-що смлян черен пипер
- прясно настъргано сирене Асиаго (или друг вид сирене по избор)
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната на 180°С.
2. Сложете в тава брюкселското зеле, зехтина, солта и черния пипер и разбъркайте, докато зелето се покрие добре и равномерно. Разпределете го поравно върху тавата, която преди това сте застлали с хартия за печене. Печете зелето около 20-30 мин., докато отгоре започне да покафенява и да придобива хрупкава коричка.
3. Сервирайте с настъргано сирене, ако желаете. Дори и след съхраняване в хладилник, печеното брюкселско зеле запазва вкуса си.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ