Печени пилешки гърди с масло и подправки
Панирани пилешки гърди на фурна с босилек, мента и масло.
Необходими продукти:
- 2 комплекта пилешки гърди (около 1,2 кг общо)
- 75 г галета
- 75 г настърган пармезан
- 80 г масло
- 2 с.л. босилек на прах
- 2 с.л. мента на прах
- 1 ч.л. чесън на прах
- сол, червен и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Смесете в чиния галетата с пармезана и сухите подправки.
2. Всяка от гърдите разделете на половинки, получените парченца нарежете на дълги пържолки с ширина около 4-5 см. и дебелина около 1,5 см. Обтрийте пилешкото месо със сол и черен пипер.
3. Разтопете 1/3 от маслото и покапете месцата от всички страни.
4. Овалвайте всяко филенце в сместа от галета, пармезан и подправки и редете в тавичка без да се застъпват.
5. Отгоре разпределете останалото масло.
6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-22 минути.
7. Поднесете със сос маринара или меден сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ