Регистрация

Печени пилешки гърди с масло и подправки

Печени пилешки гърди с масло и подправки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1502

Панирани пилешки гърди на фурна с босилек, мента и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 комплекта пилешки гърди (около 1,2 кг общо)
  • 75 г галета
  • 75 г настърган пармезан
  • 80 г масло
  • 2 с.л. босилек на прах
  • 2 с.л. мента на прах
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • сол, червен и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Смесете в чиния галетата с пармезана и сухите подправки.

2. Всяка от гърдите разделете на половинки, получените парченца нарежете на дълги пържолки с ширина около 4-5 см. и дебелина около 1,5 см. Обтрийте пилешкото месо със сол и черен пипер.

3. Разтопете 1/3 от маслото и покапете месцата от всички страни.

4. Овалвайте всяко филенце в сместа от галета, пармезан и подправки и редете в тавичка без да се застъпват.

5. Отгоре разпределете останалото масло.

6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-22 минути.

7. Поднесете със сос маринара или меден сос.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта