Печени на грил пилешки крилца с розмарин
Пилешки крилца със сладък чили сос.
Необходими продукти:
За крилцата:
- 3 стръка розмарин, само листата, фино нарязани
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. кора от лимон
- 2 ч.л. морска сол
- прясно смлян черен пипер
- 4 скилидки фино счукан чесън
- 10 пилешки крилца
За сладкия чили сос:
- 3 червени чилита
- 2 малки много люти чилита
- 3 скилидки чесън
- 3 шалота
- 1 ч.л. царевично брашно
- 1 с.л. органична сурова тръстикова захар
- сол на вкус
- сокът от 3 лайма
- 1/2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
На пилешките крилца:
1. Мариновайте крилцата За около 2 часа с останалите необходими продукти.
2. Загрейте предварително фурната на 180°С за около 30 мин.
3. Печете на грил около 20 мин. или докато пилешките крилца станат златисто-кафяви.
4. Поднесете със сладък чили сос по желание.
На сладкия чили сос:
1. Сложете червените и лютите чилита, чесъна и шалота в кухненския робот и ги нарежете фино.
2. Загрейте уока и сложете 3/4 от водата заедно с нарязаните необходими продукти. Оставете да заври.
3. Смесете захарта, солта, сока от лайм и останалата вода с царевичното брашно и сипете в тигана.
4. Разбъркайте до сгъстяване.
5. Оставете да се охлади и поднесете с изпечените пилешки крилца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ