Печени крехки Бок Чой
Лесно | Порции 2
| Видяна: 5042
Бързо и лесно вегетарианско китайско ястие.
Необходими продукти:
- 450 г Бок Чой (китайско зеле, което е широко разпространено и в България)
- 2 с.л. чист зехтин
- половин ч.л. морска сол
- 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 градуса.
2. Измийте бок чой много добре и подсушете с хавлиена кърпа. Уверете се, че не е останала никаква излишна вода.
3. Поръсете зехтин върху бок чоя, сложете сол и пипер и после разбъркайте с ръце, за да се разпредели всичко равномерно. Или използвайте щипки, ако не искате да си цапате ръцете.
4. Сложете бок чой на хартия за печене, така че да не се допират и печете за 7-10 минути.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ