Печени кошнички от кайма с кашкавал
Пълнени кюфтета с яйца, кашкавал, лук, домати, чушка и моркови.
Необходими продукти:
- 500 грама кайма смес
- 150 грама ориз
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 домат
- 1 голяма сладка чушка
- 1 с.л. горчица
- 1 с.л. майонеза
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 100 грама кашкавал
- 6 яйца
Начин на приготвяне:
1. Замесете каймата със сварения ориз, майонезата, горчицата и подправки на вкус.
2. Нарежете лука на шайби, а чушката, моркова и домата на малки кубчета.
3. Застелете тавичка с хартиено фолио за печене или я намазнете с олио. С ръце оформете от каймата 6 гнезда с дупка в средата.
4. Във всяко от тях сложете лук и зеленчуци, след това счупете по едно яйце (аз слагам само жълтъка) и пуснете да се пекат на предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
5. Пет минути преди да извадите, настържете кашкавал върху кюфтенцата и върнете да се запече коричката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ