Регистрация

Печени златисти хрупкави пилешки бутчета

Печени златисти хрупкави пилешки бутчета
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 7846

Пилешки бутчета на фурна с пикантна маслена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки бутчета горна и долна част
  • 2 скилидки чесън
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • шарена сол
  • лют пипер на люспи
  • 50 мл разтопено масло
  • 50 мл бяло вино
  • 100 мл вода
  • зеленчуци за гарнитура

Начин на приготвяне:

1. На дъното на тавичка изсипете  водата, смесена с бялото вино, след това сложете вътре бутчетата и увийте с фолио, така че да се готвят на пара.

2. Печете на 200 градуса около 25 мин.

3. През това време разтопете маслото в метална чаша и сипете в него пасирания чесън, червения, черния и лютия пипер, кимиона и шарената сол.

4. Махнете фолиото от бутчетата и с помощта на домакинска четка ги намажете обилно с маслената смес. Нека върху кожата им се натрупа стабилен пласт с подправки.

5. Върнете във фурната докато придобият неустоим кафеникав загар.

6. Сервирайте със зеленчуци по избор.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта