Печена ципура с домати, лук и чушки
Ципура на фурна със зеленчуци и розмарин.
Необходими продукти:
- 4 с.л. зехтин за готвене
- 150 г сладки чушки
- 150 г домати
- 150 г червен лук
- сол и пипер
- 2 ципури (или друга риба по желание)
- 1/4 ч.л. сух розмарин
Начин на приготвяне:
1. В тава, колкото да се съберат двете риби без да се застъпват, но да са една до друга, сипете 2 с.л. зехтин и разнесете по дъното.
2. Нарежете на кръгчета лука, чушките и доматите. Подредете по дъното със застъпване и си запазете 4 кръгчета лук за корема на ципурата. Останалото разпределете в тавата и поръсете със сол и пипер.
3. Рибата почистете добре и измийте със студена вода. Подсушете. В коремите вкарайте сол и малко розмарин, както и по 2 кръгчета лук. Положете рибите върху зеленчуците.
4. Отгоре поръсете със сол и розмарин и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.
5. Извадете тавата, покапете отгоре рибите с по 1 с.л. зехтин и върнете във фурната за още 5 минути.
6. Сервирайте топли със зеленчуците от печенето и свежи зелени листенца по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ