Регистрация

Печена ципура с домати, лук и чушки

Печена ципура с домати, лук и чушки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1422

Ципура на фурна със зеленчуци и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. зехтин за готвене
  • 150 г сладки чушки
  • 150 г домати
  • 150 г червен лук
  • сол и пипер
  • 2 ципури (или друга риба по желание)
  • 1/4 ч.л. сух розмарин

Начин на приготвяне:

1. В тава, колкото да се съберат двете риби без да се застъпват, но да са една до друга, сипете 2 с.л. зехтин и разнесете по дъното.

2. Нарежете на кръгчета лука, чушките и доматите. Подредете по дъното със застъпване и си запазете 4 кръгчета лук за корема на ципурата. Останалото разпределете в тавата и поръсете със сол и пипер.

3. Рибата почистете добре и измийте със студена вода. Подсушете. В коремите вкарайте сол и малко розмарин, както и по 2 кръгчета лук. Положете рибите върху зеленчуците.

4. Отгоре поръсете със сол и розмарин и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

5. Извадете тавата, покапете отгоре рибите с по 1 с.л. зехтин и върнете във фурната за още 5 минути.

6. Сервирайте топли със зеленчуците от печенето и свежи зелени листенца по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта