Задушена ципура на тиган
Печена ципура с домати и люто чушле.
Необходими продукти:
- 2 ципури (по около 350-400 г всяка)
- сол и пипер
- 2 с.л. олио
- 3-4 скилидки чесън
- 1 люта чушка
- 12 чери доматчета
- 50 мл вода
- 1/2 връзка магданоз
- 25 г масло
Начин на приготвяне:
1. Проверете дали рибите са почистени добре, измийте ги и ги подсушете с домакинска хартия. Обтрийте вътрешно и външно със сол и пипер.
2. Сгорещете олиото в тиган, в който сте преценили, че могат да се поберат и двете риби. Важно е съдът да има капак, защото ще се използва при готвенето. Сложете рибите от едната страна за 2 минути. След това обърнете от другата страна.
3. Щом завъртите, намалете огъня, добавете обелените и нарязани на едро скилидки чесън и наситненото люто чушле. Гответе още 4 инути и обърнете отново.
4. Добавете разполовените чери домати, налейте водата, поръсете със сол и пипер, сложете цели листа магданоз и разпределете маслото върху рибите. Покрийте съда с капак и оставете да се готвят 8 минути.
5. Извадете рибите в индивидуални порции, разпределете доматите с чесън и чушле и отгоре покапете със соса от тигана. Поднесете топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ