Печена тортила с телешко и царевица
Пикантен мексикански сандвич с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 кг телешки бургер
- 1 пакет подправка за тако
- 1 с.л. масло
- 2 чушлета халапеньо
- 2 чорбаджийски чушлета
- 2 сладки оранжеви чушки
- 1 консерва зърна царевица, отцедена
- 1 дузина брашнени тортили
- 1 млечен сос
- 250 г настърган чедър
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Изпечете и отцедете бургерите.
2. Нарежете на кубчета и сотирайте чушките в 1 с.л. масло, след това прибавете подправката за тако, разредена с ¼ ч.ч. вода или телешки бульон.
3. Смесете телешкото, чушките и царевицата и разбъркайте много добре.
4. Напълнете тортилите с тази смес и ги сложете в стъклен съд за печене.
5. Поръсете с млечен сос и покрийте с фолио. Печете 15–20 мин. на 180°С или почти до готовност.
6. Свалете фолиото и поръсете със сирене.
7. Печете до разтопяване и покафеняване на чедъра.
8. Поднесете горещо. По желание може да гарнирате със заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ