Регистрация

Печена риба с лимон и анасон

Печена риба с лимон и анасон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1491

Филе от бяла риба на фурна със зехтин и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • филе от риба от вид по избор (едно или повече; общо около 1 кг)
  • сол и пипер на вкус
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 лимона
  • няколко звездички анансон

Начин на приготвяне:

1. Уверете се, че филето е добре почистено от костици. Измийте го, подсушете и обтрийте със сол и пипер.

2. Поставете в намазнена тавичка. Полейте със зехтина.

3. Почистете добре лимона, защото кората му най-вероятно е обработена. За по-сигурно можете да си вземете био лимони - по тях няма химикали.

4. Нарежете лимоните на шайби и ги подпредете около и върху рибата. В някои от шайбите сложете по звездичка анасон.

5. Завийте тавата с алуминиево фолио и печете в предваритено загрята фурна на 220 градуса за 20 минути.

6. Разгърнете фолиото и допечете за 5-6 минути на 180 градуса.

7. Сервирайте със зелена салата или друга гарнитура.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта