Регистрация

Печена патица с хрупкава кожичка

Печена патица с хрупкава кожичка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 30790

Патица със соев сос и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 патица от около 2,5 кг
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 скилидка счукан чесън
  • 1 с.л. мед
  • 1 1/2 с.л. захар
  • 1 с.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л.  морска сол
  • 1/4 ч.л. пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.

2. Измийте и подсушете патицата.

3. Смесете останалите необходими продукти и намажете с тях патицата отвътре и отвън. Оставете да престои един час.

4. След това я сложете във фурната за около 2 часа и я поливайте докато се пече със соса, който се събира в тавичката на всеки 10 мин.

5. Извадете от фурната и оставете да престои 5 мин.

6. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 ч.
Време за готвене: 2 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
12
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта