Печена патица с хрупкава кожичка
Средно | Порции 4
| Видяна: 30790
Патица със соев сос и джинджифил.
Необходими продукти:
- 1 патица от около 2,5 кг
- 2 с.л. соев сос
- 1 скилидка счукан чесън
- 1 с.л. мед
- 1 1/2 с.л. захар
- 1 с.л. смлян джинджифил
- 1 ч.л. морска сол
- 1/4 ч.л. пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.
2. Измийте и подсушете патицата.
3. Смесете останалите необходими продукти и намажете с тях патицата отвътре и отвън. Оставете да престои един час.
4. След това я сложете във фурната за около 2 часа и я поливайте докато се пече със соса, който се събира в тавичката на всеки 10 мин.
5. Извадете от фурната и оставете да престои 5 мин.
6. Поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 1 ч.
Време за готвене: 2 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ