Регистрация

Печен праз с маслена заливка



Печен праз с маслена заливка
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1541

Солен вегетариански пай с лук и хлебни трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.11.2015

 

Лучените пайове са класика в кулинарията и конкурират картофените по многобройност на разновидностите рецепти. Днес правим пай с праз лук, но той се нарича гратен, защото плънката не е обвита в кора, а се изсипва в намаслена тавичка, в очакване загарът й сам да създаде форми на стените на ястието. Отгоре получава хлебни трохи с кашкавал, но те могат да се обявят за топинг по-успешно, отколкото за блат.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта