Печен праз с маслена заливка
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 1541
Солен вегетариански пай с лук и хлебни трохи.
Бон Апети
Излъчен на 03.11.2015
Лучените пайове са класика в кулинарията и конкурират картофените по многобройност на разновидностите рецепти. Днес правим пай с праз лук, но той се нарича гратен, защото плънката не е обвита в кора, а се изсипва в намаслена тавичка, в очакване загарът й сам да създаде форми на стените на ястието. Отгоре получава хлебни трохи с кашкавал, но те могат да се обявят за топинг по-успешно, отколкото за блат.
Най-важните съставки
брашно, горчица, зехтин, индийско орехче, кашкавал, масло, мляко, праз лук, сол, сол и пипер, хляб, черен пипер
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ