Патешко с ориз и гъби
Лесно | Порции 3
| Видяна: 10887
Патешко с лук и ориз.
Необходими продукти:
- 700 г патешки гърди
- лук шалот
- 600 г гъби (шийтаке или печурки)
- 3 стръка зелен лук
- 3 порции задушен ориз
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете тиган на умерено-силен огън и сложете част от патешката мазнина, която се намира между кожата и месото с малко зехтин.
2. Добавете наситнения шалот и нарязаните гърди. Овкусете със сол и пипер.
3. Оставете месото да покафенее леко и добавете фино нарязаните гъби. След това добавете соев сос на вкус.
4. Изключете огъня и добавете нарязан зелен лук.
5. Поднесете върху задушен ориз.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ