Патешки шийки с ориз на фурна
Любимата манджа на моето семейство. Патешките шийки имат много месо и за разлика от другите видове гушки, са много подходящи за основа на ястия.
Необходими продукти:
- Пакет патешки шийки
- сол
- черен пипер
- къри
- 15-20 дребни маслини
- 1глава кромид лук
- 2 ч. ч. ориз.
Начин на приготвяне:
Измивате шийките и ги слагате в тенджера под налягане. Варите на силен огън докато заври и след това доварявате на нормален огън 1 час. Оставяте да изстине преди да отворите тенджерата.
Нарязвате лука на ситно и измивате ориза в няколко води, докато му се отмие нишестето. Запържвате с малко мазнина лука и ориза, докато зрънцата станат прозрачни. После ги изсипвате в дълбока тава, добавяте солта, черния пипер и кърито ( може да замените с куркума). Добавяте патешките шийки и маслините. След това изсипвате получения бульон до ръба на тавата.
Пече се на 250 градуса във фурната до абсорбиране на водата от ориза. Можете, ако се запекат шийките от едната страна, да ги обърнете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ