Пастет с бекон, дробчета, гъби и зеленчуци
Италиански домашен пастет с пилешко, свинско, лук, моркови, манатарки и масло.
Бон Апети
Излъчен на 07.04.2016
Домашният пастет се приготвя лесно, но често пъти рецептата за него води до семпъл наситен вкус на месо. Италианския вариант на домашен пастет обаче е дар за сетивата, защото в състава на месната разядка влизат букет от продукти, радващи с разнообразие на вкусове и аромати. Така към обикновения пастет от пилешки дробчета добавяме моркови, гъби, лук, чесън, магданоз, целина, а за да е по-мазничка и профирна разядката, слагаме още бекон и масло. Ето - вече събрахме продукти за едно вкусно основно ястие. Сега остава да ги запържим първо, а после и да ги пюрираме, за да се получи пастет. Можете да го поднесете като разядка или мезе към чаша хубаво вино, или пък с филии хляб за основно ястие или бърза питателна закуска.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ