Панирана коприва с бирена панировка
Пържена коприва с панировка от бира и яйца.
Коприва пане с хрупкава коричка тип коприва темпура готви иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, за да покаже традиционно пролетно бирено мезе, което определено ще допадне на компанията и обичаните хора. Направата на ястието е лесно и с малко продукти, ала стоенето до тигана си отнема половин час, докато листенцата се изпържат в хрупкавата си обвивка.
Копривата се измива, а в купа се разбиват яйца със сол, бира и брашно. В тиган се сгорещява олио на умерен огън, листата се топват в панировката и се пържат за по няколко мнути. Можете да използвате цели стръкове, а най-добре - само връхчета. Вадят се в съд, застлан с домакинска хартия, за да няма излишна мазнина по мезето. А на финала се поднасят със студена бира или чаша охладено бяло вино. Хрупкаво, вкусно и безмесно. Точните продукти и стъпки на готвене можете да наблюдавате във видеото на Звездев.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ