Регистрация

Паниран хрупкав карфиол на розички

Паниран хрупкав карфиол на розички
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 5545

Да открием сезона на панирания карфиол с една невероятна и бърза домашна рецепта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма глава карфиол
  • 4 яйца
  • 2 с.л. брашно
  • 1 чаена чаша олио
  • черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

1. Начупете карфиола на малки парчета или розички и го варете в тенджера с вода и 1 ч.л. сол за около 3-4 минути.

2. Панировката пригответе като разбиете яйцата и брашното заедно в една купа. Може да осолите сместа и да добавите черен пипер.

3. Сгорещете олиото и пържете в него оваляните в панировката розички карфиол. Пържи се от двете страни до зачервяване на умерен огън.

4. Поднесете като гарнитура към месо или за мезе към студена бира или любимото ви вино.

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта