Паниран сандвич с шунка и кашкавал
Прословутият сандвич Монте Кристо - тост с шунка и сирене, запечен на тиган в масло с панировка от яйца.
Необходими продукти:
- 3 филии тостерен хляб (от правоъгълните)
- 3 ч.л. майонеза
- 2 кашкавалчета за сандвичи
- 2 парчета шунка за сандвичи (от слайсовете)
- 2 яйца
- 1/3 ч.л. сол
- щипка черен пипер
- 2 с.л. мляко
- 20 г масло
Начин на приготвяне:
1. Отрежете коричките на филийките хляб като ги сложите една върху друга, за да е сигурно, че ще станат еднакви по форма. Запазете си коричките и ги изпечете за крутони към салата или изсушете на фурната за домашна галета. Не е добре да се изхвърля хляб.
2. Филийките подредете една до друга на дъска. Намажете всяка с по 1 ч.л. майонеза.
3. Върху средната филия сложете слайс сирене, отгоре слайс шунка, после една от двете странични филии с намазаното нагоре и върх нея пак слай кашкавал и слайс шунка. Захлупете с третото хлебче с намазаното навътре. Сложете втора дъска върху получения сандвич и натиснете с ръце, за да се сплеска добре и равномерно.
4. Разбийте яйцата в купичка със солта и черния пипер. Налейте млякото. Разбъркайте.
5. Напоете много добре сандвича в яйчената смес. Внимавайте да не се разпадне.
6. Разтопете маслото на слаб огън в тиган. Незалепващото покритие на съда е позитив. Сложете сандвича, увеличете температурата на умерена и печете 4 минути.
7. Обърнете и печете още 4 минути. След това внимателно, държайки сандвича, запечете и ръбовете за по 30-40 секунди.
8. Сервирайте докато е топъл, като разрежете през диагонала.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ