Регистрация

Панирани кренвирши с пълнени филийки

Панирани кренвирши с пълнени филийки
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1251

Топли сандвичи от пълнени корички на хляб с яйце, поднесени с панирани наденички в хлебна средичка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 3 с.л. мляко
  • сол и пипер
  • 4 филии хляб - може и да не е тостерен, но е добре да бъде машинно нарязан
  • 5 кренвирша или наденички, но не от най-дебелите
  • 3 с.л. олио + 30 г масло
  • 2 плочки кашкавал за сандвичи
  • стрък пресен лук
  • чубрица или шарена сол

Начин на приготвяне:

1. С нож отрежете правоъгълник по коричките на филийките, така че да остане целият борд, а отвътре да излезе сърцевината без кора по нея. Бордът трябва да запази формата си, затова бъдете нежни.

2. С точилка изтънете средичките на хлебчетата.

3. В чиния разбийте 2 от яйцата със сол, пипер и 3 с.л. мляко.

4. Вземете 4 цели кренвирша или наденички и ги увийте през средата в изтънените средички. Оваляйте в разбитите яйца.

5. Сипете 1 с.л. олио в тиган, добавете 10 г масло и щом се разтопи, положете увитите кренвирши. Гответе на слаб към умерен огън за по 5-6 минути от страна докато се запекат и хванат златиста коричка от 3 страни. Щом обърнете от 4-тата страна, положете по плочка кашкавал върху всеки две наденички.

6. Междувременно разбийте и третото яйце в купичката, в която бяха разбити другите две, за да използвате остатъка от тях. Добавете наситнен стрък пресен лук и овкусете с чубрица. Нарежете на ситно останалото кренвиршче или наденичка и разбъркайте с яйчената смес.

7. В друг тиган сипете 1 с.л. олио и добавете 10 г масло. Сложете 2 от коричките и сипете в средата им от яйчената смес. Печете на умерен огън за по 2 минути от страна.

8. После повторете с другите 2 корички.

9. Сервирайте в порция по 2 пълнени филийки с по 2 панирани кренвирша или по 1 бройка, за да се получат 4 по-леки закуски или обеди.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта