Палачинков пай с риба и бешамел
Солена торта от палачинки с три цвята.
Бон Апети
Излъчен на 28.03.2016
Особен палачинков пай се прави в кухнята на Лора и Стоян, където тестото за палачинки е в зелено заради добавката от пасиран спанак в него. Зелените плоски питки се пълнят със запръжка от бяла риба и зеленчуци, увиват се и полягват на дъното на тавичка за печене. След това рибните палачинки се заливат със сос бешамел, после и с доматен концентрат с подправки, а на финала получават и коричка от настъргано сирене пекорино. Ако не разполагате с такова, можете да опитате и с обикновен кашкавал. После ястието влиза във фурната, за да излезе след печенето нещо като лазаня от палачинки или пък солена палачинкова торта в три цвята - бяло, зелено и червено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ