Пай с авокадо и скариди
Скариди украсяват пай със сирена и цитрусови плодове.
Необходими продукти:
За тестото:
- 180 г пшенично брашно
- 60 г студено масло, нарязано
- щипка сол
- 5-6 с.л. айрян
За гарниране:
- 3 яйца, бити
- 100 г извара
- 150 мл прясно мляко
- ½ ч.ч. настъргано пушено сирене
- 1 зряло авокадо, изчистено и нарязано на ивици
- сока от ½ лимон
- 4 сушени домата, нарязани
- прясно смлян черен пипер
- сол
- 8 скариди
Начин на приготвяне:
1. Смесете маслото и брашното с ръце докато се омесят равномерно, така че да не се усещат отделни по-големи бучки масло.
2. Прибавете айрана и размесете на гладко тесто. Не прекалявайте с месенето, защото топлината от ръцете ви може да развали тестото.
3. Поставете тестото в хладилника за поне 30 минути.
4. Междувременно смесете изварата с яйцата, прясното мляко, пушеното сирене, сушените домати, солта и пипера.
5. Залейте авокадото с лимоновия сок и го прибавете към сместа от яйцата и сирената.
6. Извадете тестото от хладилника, разточете го и го сложете в подходяща форма за печене.
7. Запечете го за 15 минути в предварително загрята на 180 С фурна.
8. Извадете пая от фурната, излейте в него яйчената смес и наредете отгоре скаридите.
9. Запечете за още 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ