Оризов бургер с пилешко
Средно | Порции 1
| Видяна: 2367
Хамбургер с панирано пилешко и оризово кюфтенце.
Необходими продукти:
- 1 бр. пилешко бутче или гърди, обезкостени
За маринатата:
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. мирин
- 1 с.л. вино
- 2 с.л. соев сос
Друго:
- 1/2 купа сварен ориз, оформен на кюфтенца
- 3 листа маруля
- 1 резен лук, сотиран до леко покафеняване
- 1 резен домат
- майонеза
- 1 лента нори
- питка за хамбургер
Начин на приготвяне:
1. Смесете маринатата.
2. Полейте пилешкото месо с 3/4 от маринатата и мариновайте за поне ½ час.
3. Поръсете пилешкото с царевично брашно и го сотирайте в тиган докато почернее леко. Отцедете от излишната мазнина.
4. Полейте с останалата марината пилешкото в тигана.
5. Гответе до сгъстяване на соса.
6. Сложете парчетата пилешко върху марулята и домата и покрийте с лука, майонезата и оризовото кюфтенце.
7. Увийте с лента нори.
Най-важните съставки
вино, домат, захар, лук, майонеза, маруля, нори, ориз, оризово вино мирин, пилешки бутчета, пилешки гърди, пилешко месо, питка, соев сос
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ