Ориз с гъби шийтаке
Лесно | Порции 2
| Видяна: 13158
Азиатски вегетариански ориз със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 чаши японски късозърнест ориз (сварен)
- зелен лук (нарязан на малки парчета)
- 2 яйца
- 2 шепи гъби шийтаке (нарязани на кубчета)
- чесън (наситнен)
- сол
- соев сос (добавете на вкус)
- бяло вино за готвене
- олио
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио в уок или голям тиган.
2. Сложете нарязания зелен лук, чесъна и гъбите. Запържете докато усетите аромата на чесъна и зеления лук.
3. Счупете яйцето (или яйцата) и разбъркайте бързо.
4. Когато яйцата се посготвят, прибавете ориза и смесете.
5. Намалете котлона. Налейте малко бяло вино и разбъркайте леко.
6. Прибавете сол и соев сос на вкус.
7. Разбъркайте всичко.
8. Поднесете веднага.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ