Ориз с гъби и бульон
Вегетарианско ястие с ориз и печурки.
Необходими продукти:
- 1 1/3 чаши ориз Ънкъл Бенс (или друг дългозърнест ориз по избор)
- 2 чаши пилешки, телешки или зеленчуков бульон
- 1 чаша нарязани печурки
- 1 ч. л. сол
- 1/4 ч. л. черен или бял пипер (може да използвате черен пипер, макар че помнете: белият пипер е по-силен от черния, така че може да добавите малко повече)
- 2 супени лъжици зеленчуков гъбен сос (ще го откриете в азиатските магазини).
Начин на приготвяне:
1. Сложете всички съставки в оризоварка.
2. Варете в продължение на 20 минути.
3. Изключете и оставете ястието да изстине за 10 минути.
4. Насладете се!
Забележка: Вкусът на това ястие като цяло е доста мек. Аз лично предпочитам да го консумирам с храни с по-силно изразен вкус – като зеленчуци на скара или пиле барбекю. Като гарнитура този ориз с гъби е невероятен. Може също така да замените пресните гъби със сушени. Просто накиснете сушените гъби за 20 минути във вода преди да ги използвате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ