Октопод по испански
Лесно | Порции 4
| Видяна: 5852
Октопод с картофи и подправки.
Необходими продукти:
- 1 голям октопод
- вода
- глава лук
- картофи
- дафинов лист
- готварска сол
- пикантен червен пипер
- зехтин Extra Virgin
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата в голяма тенджера с една глава обелен лук.
2. Потопете три пъти октопода в кипящата вода.
3. След 30 мин. проверете дали октоподът не е прекалено мек и извадете.
4. Нарежете предварително сварените с дафинов лист картофи на филийки с дебелина около 1 см.
5. Нарежете октопода на малки парчета с ножица в чиния за сервиране.
6. Поръсете с готварска сол, червен пипер и зехтин. По желание може да добавите нарязан чесън.
7. Поднесете горещо със силно червено вино и хубав хляб.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ