Октопод в червено вино
Печен октопод на грил, предварително сварен в червено вино.
Необходими продукти:
- 1 октопод (около 2 кг)
- 375 мл червено сухо вино
- 3 с.л. балсамов оцет
- 2 с.л. соев сос
- 125 мл сладък чили сос (може да замените с кетчуп)
- 50 г листа босилек
Начин на приготвяне:
1. С остър нож почистете клюна на октопода. Ако не сте го правили преди, гледайте бързо видео ТУК. След това измийте под течаща хладка вода.
2. Сложете октопода в тенджера, залейте с виното и балсамовия оцет и кипнете. Ако виното не го покрива, долейте още. След като заври сосът, намалете огъня на слабо умерен и оставете да ври 15 минути.
3. Извадете октопода от тенджерата и залейте със соевия сос и чили соса. Оставете няколко минути докато сгорещите скара или грил тиган.
4. Печете на скарата или грила от всички страни докато хване лека коричка.
5. Поднесете върху измити и отцедени листа босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ