Регистрация

Огретен със свинско и ньоки

Огретен със свинско и ньоки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3635

Огретен с ньоки и наденички.

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • зехтин
  • 300 г готови свински кюфтенца или 6 - 8 наденички
  • 350 г сос за паста
  • 500 г пресни картофени ньоки
  • 125 г моцарела, отцедена
  • 1 глава червен лук, нарязан на кубчета
  • 1 червена чушка, нарязана на кубчета
  • 1/2 патладжан, нарязан на кубчета
  • пресен босилек
  • прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Ако използвате наденички, извадете месото от тях и го направете на кюфтенца от по 2 - 3 см.

2. Сгорещете зехтин в голям тиган и запържете кюфтенцата докато покафенеят леко (месото от наденичките изгаря лесно, затова ги запържете внимателно на среден огън). Заделете готовите кюфтенца.

3. Запържете нарязания на кубчета лук в малко зехтин до омекване, прибавете зеленчуците и пържете още 3 - 5 мин.

4. Прибавете кюфтенцата и доматения сос. Покрийте и гответе 5 мин.

5. Междувременно, сварете ньоките според упътването на опаковката и загрейте грила на среден огън.

6. Отцедете ньоките и прибавете при сместа с кюфтенцата. Прехвърлете всичко в огнеупорен съд, накъсайте моцарелата и поръсете равномерно отгоре.

7. Печете на грил 4 - 5 мин., докато сиренето се разтопи и леко покафенее.

8. Украсете с босилек и поднесете. Ястието може да се сервира и с прясна зелена салата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта