Овнешка супа с дафинов лист
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3628
Супа с агнешко и подправки.
Необходими продукти:
- 150 г овнешко
- 200 г овнешки кости
- 20 г зърна черен пипер
- 4 дафинови листа
- 25 г ечемичено брашно
- 30 г лук, нарязан
- 50 г моркови, нарязани
- малко парче джинджифил
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. В тенджера с дебело дъно, сложете месото и костите, заедно с 10 ч вода, морковите, лука, дафиновите листа, зърната пипер и солта. Варете на слаб огън за 2 ч.
2. Когато водата се изпари и останат около 6 ч вода в съда, свалете от огъня и прецедете бульона в друг съд.
3. Прибавете ечемиченото брашно и изчакайте бульонът да се сгъсти.
4. Прибавете сол и смлян пипер на вкус, накъсаното сварено месо и варете още 5 мин.
5. Поднесете горещо.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ