Регистрация

Овесени бисквити с мед и масло

Овесени бисквити с мед и масло
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 1514

Маслени сладки с мед и овесени ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г масло
  • 120 мл мед + още за глазиране
  • 2 яйца
  • 100 г орехи
  • 220 г овесени ядки
  • 170 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Размекнете маслото на стайна температура, а меда втечнете на фурна на 40 градуса.

2. Изсипете в купа маслото и меда и разбийте на крем. Добавете яйцата и разбийте отново.

3. Вкарайте в тестото нарязаните на парченца орехи и овесените ядки. Тук свършва работата на миксера и се действа на ръка. Разбъркайте докато се абсорбират. След това добавете и брашното с бакпулвера и разбъркайте отново. Приберете в хладилник, за да се стегне - около 25 минути са достатъчни.

4. На набрашнен плот разточете тестото до дебелина от 1,5 см. С остър нож нарежете на големи бисквити в желаните от вас формички. Подредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене.

5. Гответе в предварително загрята на 180 градуса фурна между 10 и 15 минути без вентилатор. Времето за печене зависи от големината и дебелината на бисквитите. Ако видите, че някой от ръбовете потъмнява, вадете веднага.

6. Щом извадите, намажете с мед, за да се получи апетитна глазура. Вурху меда можете да поръсите още ядки или друга сладкарска украса.

 

Източник: YouTube/Ольга Лунгу Plus

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. масло
  2. Пай
  3. целувки
  4. гъби
  5. ги
  6. ЧЕРЕ
  7. сос
  8. 170
  9. 10
  10. 18

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта