Овесени бисквити с банани и шоколад
Сладки с овесени ядки, шоколадови капки и банани.
Домашни бисквити без брашно се готвят в канала Хапка по хапка, като вкусните сладки са подходящи за сутрешна или следобедна закуска, компания за чай или кафе или просто за десертче, с което да подсладите муцунката след основно хапване. Бисквитите са една идея по-полезни от обикновените си събратя, защото не съдържат бяло брашно, добавени мазнини или захар. Тяхната сладост идва от бананите, а шоколадовите капки можете да замените със сушени плодове, за да са още по-полезни.
Първо в купата на пасатора се добавят обелените банани и канелата и се превръщат в гладко пюре. Към него на око се добавят овесени ядки докато сместа стане гъста. Всичко зависи от сочността на бананите и големината на овесените ядки. На финала се вкарват шоколадови капки или сушени плодове. После с лъжица се гребва от сместа и се разпределя в тава, застлана с хартия за печене. Готви се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ