Регистрация

Обикновен кейк с шоколад и портокали

Обикновен кейк с шоколад и портокали
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2899

Яйчен кейк с масло и портокалови кори.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 яйца (престояли при стайна температура !!!).
  • 200 г + 1 с. л. захар
  • 100 г брашно
  • 2 с. л. царевично брашно
  • 200 г натурален шоколад
  • 150 г масло
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • кората от 2 портокала

Начин на приготвяне:

1. Смесете жълтъците, захарта и корите от портокали.

2. Разтопете шоколада и маслото заедно, без да оставяте сместа да заври. Сместа трябва добре да се затопли. Ако не е топла, то няма да може да размесите останалите съставки в нея.

3. Добавете жълтъците към шоколада и маслото и разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.

4. Разбийте белтъците с една супена лъжица захар, докато увеличат обема си.

5. Бавно добавете разбитите белтъци към сместа от шоколада, маслото и жълтъците.

6. Смесете брашното, содата и царевичното брашно отделно и постепенно ги добавете към сместа от шоколада.

7. Изсипете готовата смес в предварително намазана с масло и брашно тава.

8. Печете около 45 минути на 180 º C в предварително загрята фурна.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта