Нискокалорчни пържени спагети по китайски
Пиле със спагети за стройна фигура.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди, нарязани на ивички
- 2 моркова, обелени и нарязани на жулиени
- ½ глава червен лук, нарязан на ивички
- 1 червена чушка, почистена и нарязана на ивички
- 1 консерва китайски гъби „Златна игла”, отцедени
- ½ стрък праз, зелената част, на ивички
- 2 стръка целина, нарязани
- 3 чаши бобови кълнове
- 250 г сухи китайски спагети (къдравите полуфабрикатни)
- 4 с. л. олио
Марината за месото:
- 1 с. л. сос от стриди
- 1 ч. л. соев сос
- сол и пипер
За сос:
- ¼ чаша вода или пилешки бульон
- 1 с. л. сос от стриди
- 1 с. л. соев сос
- 1 с. л. царевично нишесте
- 4 с. л. вода
Начин на приготвяне:
1. Смесете съставките на маринатата и мариновайте пилето за около 30 минути до 1 час.
2. Сгответе спагетите според инструкциите на пакета. Отцедете ги и запечете във фурната докато станат хрупкави.
3. Загрейте 1 с. л. олио и запържете пилешкото месо докато побелее. Отстранете го от уока.
4. Загрейте ½ с. л. олио и запържете лука и чушката за около 3 минути. Отстранете от уока.
5. Загрейте ½ с. л. олио и запържете моркова и праза за около 2 минути. Отстранете от уока.
6. Загрейте ½ с. л. олио и запържете целината за около 3 минути. Отстранете от уока.
7. Смесете водата с нишестето. Прибавете останалите съставки за соса и разбъракйте добре.
8. Върнете всички зеленчуци и пилешкото месо в уока, прибавете гъбите и бобените кълнове. Разбъркайте добре и прибавете соса. Гответе в продължение на около 4 минути.
9. Разпределете спагетите по чиниите и ги покрийте със зеленчуците и пилешкото месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ