Китайски спагети със зеленчуци и телешко
Многоцветно ястие със зеленчуци, спагети и месо.
Необходими продукти:
- 250 г телешко месо без мазнини
- 1 голяма червена чушка
- 1 голяма зелена чушка
- 2 стръка зелен лук
- 2 с. л. соев сос
- 2 щипки черен пипер
- ½ с. л. захар
- ½ ч. л. смлян джинджифил
- ½ ч. л. нарязан ситно чесън
- 2 с. л. сусамово олио
- 180 г китайски спагети
- щипка сол
- 1 средно голям морков
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на много тънки ивички, за да можете да го запържите много набързо. Нарежете на ивички и чушките, а лука на средно големи парченца (или ивички).
2. Преди да започнете да пържите месото, подсушете го с кухненска кърпа. Нагрейте сусамово олио в тиган и набързо запържете месото – за около 3 минути. Пържете на висока температура, като бъркате през цялото време, за да не загори. Когато е готово, извадете месото в чиния, оставете настрана и подправете със сол и черен пипер.
3. Сгответе спагетите и ги отцетеде от водата.
4. Загрейте олиото, в което сте пържили месото и запържете в него чушките, моркова и лука – за около 2 минути. Прибавете чесъна и джинджифила и запържете още минутка. Накрая прибавете месото и сварените спагети.
5. Добавете соевия сос и захарта. Бъркайте добре, докато котлона е все още на силна степен, за да могат спагетите да поемат аромата на месото и зеленчуците – около 2-3 минути.
6. Когато ястието е готово, сервирайте веднага, украсено с листенца магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ