Мисо супа с яйце и водорасли
Японска супа без месо.
Необходими продукти:
За бульона от мисо:
инстантен или пресен, приготвен с мисо и даши (ако използвате разтворим, разбъркайте го с малко бяло мисо)
За супата:
- морски водорасли уакаме (или друг вид водорасли по избор)
- гъби, ситно нарязани
- див лук, ситно нарязан
- броколи, накъсани на цветчета
- нарязани на четвъртинки чери домати
- поширано или сварено яйце
- други останали зеленчуци, настъргани или ситно нарязани
Начин на приготвяне:
*Мисо супата много прилича на течна пица - слагате всякакви подходящи останали продукти в бульона и се получава бързо и здравословно ястие.
1. Сложете всички необходими продукти (освен яйцето и чери доматите) в купа и залейте с вряла вода (ако използвате разтворим мисо бульон) или с кипящ бульон, ако сте приготвили пресен.
2. Украсете с яйцето и доматите и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ