Регистрация

Мисо супа с яйце и водорасли

Мисо супа с яйце и водорасли
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4217

Японска супа без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За бульона от мисо:

инстантен или пресен, приготвен с мисо и даши (ако използвате разтворим, разбъркайте го с малко бяло мисо)

За супата:

  • морски водорасли уакаме (или друг вид водорасли по избор)
  • гъби, ситно нарязани
  • див лук, ситно нарязан
  • броколи, накъсани на цветчета
  • нарязани на четвъртинки чери домати
  • поширано или сварено яйце
  • други останали зеленчуци, настъргани или ситно нарязани

Начин на приготвяне:

*Мисо супата много прилича на течна пица - слагате всякакви подходящи останали продукти в бульона и се получава бързо и здравословно ястие.
 
1. Сложете всички необходими продукти (освен яйцето и чери доматите) в купа и залейте с вряла вода (ако използвате разтворим мисо бульон) или с кипящ бульон, ако сте приготвили пресен.
 
2. Украсете с яйцето и доматите и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта