Мини-понички с шоколад
Домашни пшонички с шоколадови парченца.
Необходими продукти:
- 35 г обикновено брашно
- 45 г царевично нишесте
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 6-7 белтъка
- 1/2 ч.л. калиев битартарат (наричат го още кисела сол и се продава в разфасовки от по 1/2 кг в по-големите супермаркети и магазините за сладкарски продукти)
- 1/4 ч.л. сол
- 100 г пудра захар
- 100 г шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 175°C.
2. Леко намаслете формички за понички и заделете.
3. Разбийте белтъка със солта и калиевия битартарат на сняг.
4. Добаве захарта лъжица по лъжица. Не спирайте да разбивате, докато се получи твърда смес.
5. Пресейте брашното с царевичното нишесте и екстракта от ванилия върху сместа с белтъците. Внимателно обединете продуктите с дървена лъжица. Напълнете формичките за понички. Поръсете с шоколадов чипс.
6. Печете около 10 - 15 мин. Охладете напълно преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ