Регистрация

Мини-понички с шоколад

Мини-понички с шоколад
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5416

Домашни пшонички с шоколадови парченца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 35 г обикновено брашно
  • 45 г царевично нишесте
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 6-7 белтъка
  • 1/2 ч.л. калиев битартарат (наричат го още кисела сол и се продава в разфасовки от по 1/2 кг в по-големите супермаркети и магазините за сладкарски продукти)
  • 1/4 ч.л. сол
  • 100 г пудра захар
  • 100 г шоколадов чипс

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 175°C.

2. Леко намаслете формички за понички и заделете.

3. Разбийте белтъка със солта и калиевия битартарат на сняг.

4. Добаве захарта лъжица по лъжица. Не спирайте да разбивате, докато се получи твърда смес.

5. Пресейте брашното с царевичното нишесте и екстракта от ванилия върху сместа с белтъците. Внимателно обединете продуктите с дървена лъжица. Напълнете формичките за понички. Поръсете с шоколадов чипс.

6. Печете около 10 - 15 мин. Охладете напълно преди сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта