Мини козуначета с лимонови кори
Индивидуални козунаци с ванилия и ром.
Бон Апети
Излъчен на 02.04.2018
Козуначени мъфини - хитра идея да замените обикновените козунаци с нещо различно и подходящо за великденски сладкиш, което съчетава модерност и традиция, завладява с приятен маслен вкус и изглежда апетитно и кокетно. Това е идеалният козунак за роднини и приятели, защото можете да го подарите като индивидуален малък сладък хляб със завършена визия. А уханието на ванилия, ром и лимонови корички само ще допълни съвършенството.
Месенето е като на обикновен козунак - яйцата се разбиват с бяла и ванилова захар. В друг съд брашното се смесва със суха мая, топло мляко, разтопено масло, лимонови корички и есенция ром. После се добавя и яйчената смес, оформя се тесто и се оставя да втаса докато стане наистина огромно. След това се премесва като постепенно се вкарва още и още масло. Разделя се на малки топчици.
Всяка от тях се прави на три фитила, които се сплитат на плитка. Плитките се завиват на питчици, които се поставят във формички за мъфини и се оставят да втасат повторно. Намазват се с разбито яйце в мляко, поръсват се със захар и се пекат за 30 минути до готовност. А после имате изящни малки козуначета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ