Миди в подлютен доматен сос
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3552
Миди с черупките в лют доматен сос.
Бон Апети
Излъчен на 07.09.2016
Готвим рецепта за черноморски миди в лют доматен сос със силен аромат на каперси. Морските дарове къкрят под капак в компанията на домати, люта чушка и подправки, а към него поднасяме препечени хлебчета на пръчици, овкусени с ароматни билки. Тях можете да топвате в гъстия зеленчуков сос, който облива твърдите черупки на мидите. Колкото и да наричаме рецептата за ястието Миди по сицилиански, то в нея има и голяма българска нотка.
Най-важните съставки
домат, зехтин, каперси, лук, люта чушка, магданоз, миди, розмарин, сол, сол и пипер, хляб, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ