Мексикански специалитет Фахита
Телешко и пилешко на скара с ананас и чили.
Необходими продукти:
- 1 консерва компот от ананас
- 1 шишенце соев сос
- 1 чаша сладък чили сос
- сок от 2 лимона лайм
- 2 говежди пържоли
- 4-6 къса обезкостено пилешко месо
- 4 глави лук ситно нарязан
- 4 големи чушки, нарязани и почистени
- ½ чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка пипер
Начин на приготвяне:
1. Смесете сока от ананас, соевия сос, сока от лайм и сладкия чили сос. Разбъркайте добре и оставете настрани.
2. В едно найлоново пликче за готвена сложете говеждата пържола, а в друго – пилешките гърди. Затворете добре и ги поставете върху хартия за печене. Оставете в хладилник за няколко часа.
3. Опечете месото на грил според предпочитанията си. Обикновено пържолата се пече поне по 7 минути от всяка страна. За пилето е добре да се пече поне 8-10 минути. Сложете месото върху хартия за печене веднага щом го махнете от скарата. Покрийте го с фолио и го оставете да изстине и за се задуши за около 10 минути..
4. Нарежете месото на тънки филийки и го сервирайте с топла тортила, прясна салата „пико де гайо”, гуакамоле, сметана, нарязани лук и чушки, запечени на скарата или каквото друго ви хрумне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ