Меки претцели
Обикновени домашни претцели.
Необходими продукти:
- 1 ч. ч. топла вода
- 1 с. л. мая
- 2 с. л. кафява захар
- 2 с. л. бяла захар
- 2 ч. л. сол
- 3 1/2 ч. ч. брашно
- 5 ч. л. сода за хляб
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Сложете топлата вода в голяма купа. Прибавете маята и разбъркайте. Сложете бялата и кафявата захар, солта и брашното. Разбъркайте докато тестото започне да се отделя от стените на купата. Прехвърлете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете 2 мин.
2. Направете гевречета като изрежете около 2,5 см филийки от тестото. Навийте на въже и завъртете във формата на претцел.
3. Покрийте с фолио и оставете да втаса 30 мин.
4. Загрейте предварително фурната на 250°С.
5. Кипнете около 5 ч. ч. вода в голяма тенджера. Сложете 5 ч. л. бакпулвер.
6. Сложете претцелите във водата и варете по 1 мин. от всяка страна.
7. В малка купа разбите яйцето. Прибавете няколко ч. л. вода и намажете с тази смес претцелите. Отгоре поръсете със сол.
8. Печете претцелите до златисто, около 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ