Регистрация

Мариновано пиле с ориз

Мариновано пиле с ориз
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3100

Вкусно подправено пиле в марина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   4 пилешки бутчета
  •   ½ чаена чаша соев сос
  •   ½ чаена чаша ябълков оцет
  •   3 дафинови листа
  •   3 стрити скилидки чесън
  •   12 зърна черен пипер
  •   1 супена лъжица кафява захар
  •   1 супена лъжица царевично нишесте
  •   2 супени лъжици олио
  •   ¼ чаена чаша вода
  •   1 чаена чаша пилешки бульон
  •   1 ½ чаена чаша ориз
  •   3 чаени чаши вода
  •   2 супени лъжици пресен джинджифил
  •   1/3 чаена чаша настърган кокос
  •   1 връзка магданоз
  •   4 накълцани глави лук
  •   Сол

Начин на приготвяне:

1. В голям съд смесете соевия сос, оцета, чесъна, зърната черен пипер, кафявата захар, дафиновия лист и пилето. Мариновайте минимум за час.

2. Поставете олиото в тигана, когато е горещо сложете пилешките бутчета, без маринатата. Запържете бутчетата обръщайки ги за по 2-3 минути от всяка страна.

3. Извадете пилето. Изсипете маринатата и пилешкият бульон и изчакайте да заври.

4. Когато заври, добавете пилето и покрийте с капак. Оставете го така за 10 минути.

5. Добавете царевичното нишесте, разбито в ¼ чаена чаша вода. Обърнете пилешките бутчета и ги оставете да къкрят за около 10 минути, докато соса се избистри.

6. За ориза: сложете 3 чаени чаши вода да заври, като добавите малко сол. Сложете ориза и след като се свари добавете чесъна, магданоза, джинджифила и кокоса.

7. Сервирайте пилешките бутчета с ориза, поливайки ги с малко от соса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта