Мариновано пиле с ориз
Вкусно подправено пиле в марина.
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета
- ½ чаена чаша соев сос
- ½ чаена чаша ябълков оцет
- 3 дафинови листа
- 3 стрити скилидки чесън
- 12 зърна черен пипер
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1 супена лъжица царевично нишесте
- 2 супени лъжици олио
- ¼ чаена чаша вода
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 1 ½ чаена чаша ориз
- 3 чаени чаши вода
- 2 супени лъжици пресен джинджифил
- 1/3 чаена чаша настърган кокос
- 1 връзка магданоз
- 4 накълцани глави лук
- Сол
Начин на приготвяне:
1. В голям съд смесете соевия сос, оцета, чесъна, зърната черен пипер, кафявата захар, дафиновия лист и пилето. Мариновайте минимум за час.
2. Поставете олиото в тигана, когато е горещо сложете пилешките бутчета, без маринатата. Запържете бутчетата обръщайки ги за по 2-3 минути от всяка страна.
3. Извадете пилето. Изсипете маринатата и пилешкият бульон и изчакайте да заври.
4. Когато заври, добавете пилето и покрийте с капак. Оставете го така за 10 минути.
5. Добавете царевичното нишесте, разбито в ¼ чаена чаша вода. Обърнете пилешките бутчета и ги оставете да къкрят за около 10 минути, докато соса се избистри.
6. За ориза: сложете 3 чаени чаши вода да заври, като добавите малко сол. Сложете ориза и след като се свари добавете чесъна, магданоза, джинджифила и кокоса.
7. Сервирайте пилешките бутчета с ориза, поливайки ги с малко от соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ