Регистрация

Мариновани бутчета в йенска тава

Мариновани бутчета в йенска тава
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 12155

Печено пилешко с марината в йенска тенджера.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 40 мл олио
  • 2 скилидки чесън или 1 с.л. сух чесън
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 1,5 ч.л. сух розмарин
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. горчица
  • 6 горни пилешки бутчета (може и 3 цели)

Начин на приготвяне:

1. Сипете олиото в купичка и добавете намачкания чесън или чесън на прах.

2. Изсипете при тях червения пипер, розмарина, солта и горчицата и разбъркайте хубаво.

3. Отделете си 1 с.л. от получения сос, а с остналото количество обтрийте бутчетата.

4. Оставете ги да се мариноват за минимум 30 минути.

5. Подредете бутчетата с кожата нагоре плътно в йенска тава. Сложете капак и пъхнете в студена фурна. Включете я на 200 градуса. Щом вдигне тази температура засечете 40 минути.

6. Махнете капака и запечете на 180 градуса за още 5-6 минути - не повече, за да запази сочността си.

7. Прехвърлете по 2 парчета в порция и хапнете с желата от вас гарнитура.

 

Източник: YouTube/Вкусни идеи с Натали

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта