Мариновани бутчета в йенска тава
Печено пилешко с марината в йенска тенджера.
Необходими продукти:
- 40 мл олио
- 2 скилидки чесън или 1 с.л. сух чесън
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 1,5 ч.л. сух розмарин
- 1,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. горчица
- 6 горни пилешки бутчета (може и 3 цели)
Начин на приготвяне:
1. Сипете олиото в купичка и добавете намачкания чесън или чесън на прах.
2. Изсипете при тях червения пипер, розмарина, солта и горчицата и разбъркайте хубаво.
3. Отделете си 1 с.л. от получения сос, а с остналото количество обтрийте бутчетата.
4. Оставете ги да се мариноват за минимум 30 минути.
5. Подредете бутчетата с кожата нагоре плътно в йенска тава. Сложете капак и пъхнете в студена фурна. Включете я на 200 градуса. Щом вдигне тази температура засечете 40 минути.
6. Махнете капака и запечете на 180 градуса за още 5-6 минути - не повече, за да запази сочността си.
7. Прехвърлете по 2 парчета в порция и хапнете с желата от вас гарнитура.
Източник: YouTube/Вкусни идеи с Натали
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ