Маринована херинга по датски
Лесно | Порции 6
| Видяна: 6542
Филе от херинга с лук и оцет.
Необходими продукти:
- 6 филета прясна херинга, почистена от костите и нарязана на ивици
- 1 с.л. сол
- 1 ч.л. смлян пипер
- ⅛ ч.л. бахар
- 3 малки глави лук, фино нарязан
- 70 г бяла захар
- 3 дафинови листа
- 2 с.л. вода
- 250 мл винен оцет
Начин на приготвяне:
1. Поръсете филетата със сол, пипер, бахар и нарязан лук.
2. Навийте на руло и забодете с клечка за зъби.
3. Сложете рулцата в касерола и прибавете останалите необходими продукти. Варете на котлона за 3 мин.
4. Оставете да се охладят в маринатата.
5. Поднесете студено.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ